Тамақтандыру » Ахмет Байтұрсынұлы атындағы гимназия
Жамбыл облысы
Шу ауданы білім бөлімінің
"Ахмет Байтұрсынұлы атындағы гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72636) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72636) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
Бракераж комиссиясының жұмыс барысы
25
декабрь
2023
Бракераж комиссиясының жұмыс барысы
[]http://zhambyl-shu.mektebi.kz/uploads/posts/2024-01/1705387055_dekabr-akt_0001.jpg[/] []http://zhambyl-shu.mektebi.kz/uploads/posts/2024-01/1705387073_dekabr-akt_0002.jpg[/] []http://zhambyl-shu.mektebi.kz/uploads/posts/2024-01/1705387075_dekabr-akt_0003.jpg[/] []http://zhambyl-shu.mektebi.kz/uploads/posts/2024-01/1705387031_dekabr-akt_0004.jpg[/] []http://zhambyl-shu.mektebi.kz/uploads/posts/2024-01/1705387065_dekabr-akt_0005.jpg[/]
«Дұрыс тамақтану» туралы  презентацияның   мәліметі
16
февраль
2023
«Дұрыс тамақтану» туралы презентацияның мәліметі
10.02-16.02.2023 ж 2-5 сынып аралығында Медбике Маделиева С.Ш. мен біріге отырып АКТ залда «Дұрыс тамақтану »  тақырыбында презентация өткізілді. Денсаулығымызды қалай күтеміз? Дұрыс тамақтану негіздері,салауатты өмір салтын ұстану жолдары туралы көптеген мәліметтер берілді.Оқушылар өз ойларын еркін жеткізіп отырды.
«Ас -адамның арқауы» атты сауалнаманың Мәліметі
09
февраль
2023
«Ас -адамның арқауы» атты сауалнаманың Мәліметі
07.02-08.02.2023 жылы 2-5 сынып аралығында «Ас -адамның арқауы» атты тақырыбында сауалнама алынды. Сауалнама барысы 8 сұрақтан құрылды. Оқушылар тамақтану барысында нені белгілеу керек деген сұраққа тәуліктік кесте, тәуліктік ас мәзірі әр түрлі болуы қажет пе деген сұраққа барлығы бірдей иә деп жауап берді.Тамақтану процесі туралы қай маманнан кеңес алу керек екендіктерінде   оқушылар бірден диетолог маманын айтты. Оқушыларға сауалнаманың барлық сұрағына өз ойларымен,дұрыс жауап берді.Тамақтану
«Ыстық тамақтың оқушы денсаулығына пайдасы» туралы баяндаманың  Мәліметі
29
ноябрь
2022
«Ыстық тамақтың оқушы денсаулығына пайдасы» туралы баяндаманың
Гимназия медбикесі 5 сыныптарға «Ыстық тамақтың оқушы денсаулығына пайдасы» тақырыбында баяндама оқыды. Дұрыс тамақтану туралы оқушыларға түсіндірме жұмыстарын жүргізді.Тамақтану барысымен таныстырып өтті.Оқушылар өз ойларымен бөлісіп, сұрақтар қойып,жауаптарын алды.
«Тамақ арқылы улану инфекциялары» тақырыбында оқылған баяндаманың МӘЛІМЕТІ
18
октябрь
2022
«Тамақ арқылы улану инфекциялары» тақырыбында оқылған баяндаманың
Тамақ арқылы улану инфекциялары» тақырыбында мектеп  медбикесі   Гимназия медбекесі 1-5 сынып оқушыларына баяндама оқыды.Баяндамада тамақ арқылы келетін инфекция түрлерін айтып өтті.Соның ішінде Ботулизм инфекциясына тоқталып,оның қалай,қандай жағдайда ас тағамы арқылы адам ағзасына түсетінін және ботулизм инфекцциясын жұқтырмауды,тағамдарды жеген кезде сақ болу керек екендігін айтып өтті.
Күнделікті асхананың тазалығын,тағамның сапасын қадағалау туралы мәліметі.
03
октябрь
2022
Күнделікті асхананың тазалығын,тағамның сапасын қадағалау туралы
Жамбыл атындағы гимназияда асхана бойынша тамақтануы : Асхана 100 орындық . (100 орынның 30% -і 30 оқушы.) І- ауысымда 15 бала тамақ ішеді.15 бала бір уақытта тамақтанады. Тамақтану уақыты – 1025-1035 ІІ ауысымда 17 бала тамақтанады.17 бала бір уақытта тамақтанады Тамақтану уақыты –1445-1455 Әр стол басында 2 бала тамақтанады. Күнделікті асхананың тазалығы, тағамның сапасы үнемі қадағаланып отырады.Асхана іші таза,талаптарға сәйкес жабдықтармен қамтылған. Бракераж және маниторинг комиссиясының
Оқушылармен ыстық тамақтың сапасы мен құрамын анықтау мақсатында жүргізілген сауалнаманың талдауы туралы МӘЛІМЕТ
21
февраль
2022
Оқушылармен ыстық тамақтың сапасы мен құрамын анықтау мақсатында
       Оқушылармен ыстық тамақтың сапасы мен құрамын анықтау мақсатында 32 оқушыға сауалнама жүргізілді. 1,2-сұрақтар бойынша барлық 32 оқушы «иә» деп жауап берген, 3-сұраққа оқушылардың 60 сұйық тамақ (яғни бірінші тағамды) қаласа, 40 пайызы қою тағамдарды (екінші тағамды) қалап отыр. Төртінші, бесінші сауал бойынша күнделікті ішіп жүрген сусындарының, тәтті   тағамдарының бәрін жазып, көрсеткен. Алтыншы, жетінші сұрақтарға - адам ағзасына пайдалы дәрумендер туралы оқушылардан 50/50 пайыз
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» бойынша жаднаманың  МӘЛІМЕТІ
18
февраль
2022
«Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» бойынша жаднаманың МӘЛІМЕТІ
09.02-18.02.2023 ж аралығында кіре-беріске яғни фойеге тақтайшаға «Дұрыс тамақтану-денсаулық кепілі» бойынша жаднама ілінді.Оқушылар көптеген мәліметтер алды.